כל מה שרציתם לדעת על WooCommerce

רבים משתמשים במערכות מסחר אלקטרוניות בכדי למכור מוצרים שונים באינטרנט.
מבין מערכות המסחר המוכרות נמצאות בראש הרשימה: WooCommerce, OpenCart, Shopify
בפוסט זה נדבר על WooCommerce למי זה מיועד, למה זה טוב ומה החיסרון הבולט שלה.
מה זה WooCommerce ולמי זה טוב?
WooCommerce הנה”מערכת” מסחר אלקטרוני, למה במרכאות?
מכיוון שזאת לא באמת מערכת אלא Plugin המושתת על גבי פלטפורמת ה-WordPress ומנצל את מערכת ה-CMS הקיימת בכדי ליצור מעיין מערכת מסחר.
ל-WooCommerce יש שלל יתרונות בולטים: מאוד קל ונוח להתקנה, גם כן קל לשימוש (כל מי שאי פעם ניהל בולג עם פוסטים יידע איך להוסיף/להסיר מוצרים וכד’)
ה-WooCommerce מותקן בחינם, ללא כל עלות ומאפשר בעצם לכל אדם לנהל חנות ולמכור את מוצריו באופן מקוון דרך האינטרנט.
כמו כן, ישנן אינטגרציות סליקה שנבנו ע”י חברות מוכרות בארץ (חברות אשר בונות אינטגרציות סליקה ל-WooCommerce:טרנזילה, 10Bit,יעד שריג ועוד…) המאפשרות לחבר את מנגנון הסליקה של WooCommerce ישירות לעובר ושב של בעל העסק וכמו כן להנפיק קבלות המוכרות במס באופן אוטומטי בעת הרכישה.
אינגרציות סליקה אלו עולות במשוער בין 150-300 ש”ח לרישיון + תשלום חודשי של כ-100 ש”ח בעבור מערכת הנפקת הקבלות ע”י חברה מוכרת (חברות אשר מנהל מערכת ניהול חשבוניות ל-WooCommerce: חשובית ירוקה, Invoice Maven, חשבונית ירוקה וכו’…).
אם אין ביכולתכם אפשרות לתשלום על אינטגרציית סליקה וקבלות תאלצו להנפיק חשבוניות ע”י פנקס קבלות ולשלוח במייל הלקוח שמופיע בהזמנה צילום של הקבלה (עבודה ידנית וקצת מסורבלת אך מתקבלת על הדעת במידה והכנסותיכם לא קבועות או משמעותיות).
מכיוון שמערכת מושתת על WordPress קל מאוד לתרגם את כל המלל לעברית והמערכת עצמה מגיע בעברית מלאה.
במה WooCommerce פחות טובים?
כמו לכל מערכת, ל-WooCommerce ישנן גם חסרונות רבים, מכיוון שהמערכת מושתת על WordPress אין באמת ממשק ניהול מקורי ונוח להזמנות וניהול מוצרים.
פאנל הניהול וה-DashBoard על גביו הכל נבנה יועד במקור לבלוגים ואתרים קטנים בלבד (ההתפתחות האדירה של וורדפרס באה בעקבות העובדה שמדובר במערכת קוד פתוח לכן ישנן המון פינות שנשארו פתוחות עם חלוף הזמן) ניהול המוצרים לוקה בהמון היבטים: כאשר צריך הנחה קולקטיבית למוצר מסוג X והנחה אחרת למוצר מסוג Y יידרש פלאגין בכדי לבצע פעולה זאת (כנראה גם בתשלום).
כאשר ייתכנו אופציות נוספות לרכישה , סוגים שונים של אותו המוצר הכוללים פרטים כגון גודל הפריט וצבע הפריט וכד’ ייתכן ויגררו עוד צורך לפלאגין נוסף וכן הלאה…
כל צורך ספציפי גורר עמו שדרוג ברמת הקוד שיחשב כתוספת בפני עצמה לאתר. (סרבול הא?)
זאת ועוד בכל פלטפורמות ה-eCommerce המוכרות חשבו על כל אותן ‘פינות’ מבעוד מועד (הרי אותן מערכות יועדו במקור לייצר חנות וירטואלית עם כל הפונקציות השונות).
לסיכום
אם ברשותכם שרת אחסון אתרים ורצון לבנות חנות, אין ספק שWooCommerce זאת הדרך הכי קצרה להגיע אל היעד.
אך ככל שדרישותיכם ספציפיות יותר, תיתקלו בשלל חסרונות, ופינות לא מושלמות.
לחנות קטנה להתחלה – הייתי ממליץ להשתמש ב-WooCommerce.
אך ככל שהחנות גדולה יותר בעלת “כוונות רציניות” מומלץ לעבור לפלטפורמות אחרות שיעשו את העבודה טוב יותר.