אחסון אתרים מאובטח? לא כמו שחשבתם.

מי לא שמע היום על הפריצות לאתרים הכי גדולים בעולם? אחרי כל כך הרבה מאמצים, פרצו גם לחברות הגדולות (או שאולי לא היו הרבה מאמצים?).
ובכן, ישנם הרבה מאוד מרכיבים אשר רובינו לוקחים אותם כמובן מאליו, אך לצערינו הרבה חברות אחסון אתרים מפספסות אותם בטעות. “טעות” זו מילה שדי קל להגיד, והיא נאמרת הרבה כשעושים טעויות בין אם זה קרה במכוון או בגלל חוסר אכפתיות.
למה בעצם הרבה חברות אחסון אתרים שמות עלינו פס?
התשובה לשאלה זו היא מאוד ברורה, מדובר בשוק המורכב ממספר “טייקונים” אשר “כבשו את ההר” ואת שוק ההוסטינג עם שירותי אחסון מוזנחים וכמות כסף בלתי נתפסת המושקעת מידי יום ויום בפרסום ושיווק. אנו עדים מידי יום ללקוחות אשר לא מבינים איך האתר שלהם נפל ואיך זה שלשחזר את הקבצים והמידע עולה להם סכום כסף נאה, איך דבר כזה יתכן?
מופתעים? גם אנחנו. אך מדובר עשרות אלפי לקוחות אשר מפרנסים את אותם “טייקונים” ואינם מודעים לעובדה שהם חשופים בפני פגיעות ופריצות לאתרם מתוך זלזול הזנחה ובעיקר שחיטות ורעב לכסף.
אבטחת האתר, מתחילה קודם כל מהשרת
אותם “הטייקונים” אוהבים לתת תשובות לעניין. דוג’ לאחת התשובות הנפוצות שנותנים ללקוחותיהם השבויים: “פרצו לאתר הוורדפרס שלך, לא לשרת. איננו אחראים על כך”. כמה פעמים שמעתי את התשובה הזאת מלקוחות מאוכזבים שכספם נשדד בכופר של ממש ע”י חברות האחסון.
לא אתחיל להתברבר במושגים טכניים שאולי לחלקיכם ישמעו מוכרים, אך זכרו, על מנת לפרוץ לאתר, צריך קודם כל לעבור את השרת. שרת לא מאובטח יתן לפורץ “Bypass” על מנת שיוכל לממש את זממו. בד”כ שרתים מאובטחים יחסמו את הפורץ לאלתר בכל פעם שינסה לבצע פעולות פריצה.
אחסון אתרים מאובטח
לשמחתינו הרבה, ישנן כמה חברות אחסון אתרים טובות בשוק הישראלי שאכן שמות דגש רב על אבטחת המידע ללקוחותיהם (Vangus Technologies) אנו משקיעים רבות בלקוחותינו וברמת אבטחה גבוהה ומבטיחים חוויה מתקנת עבור אותם לקוחות שנפגעו מחברת האחסון הקודמות שלהם – קוראים את הכתבה ומרגישים הזדהות? קרה לכם מקרה כזה בעבר? אנחנו כאן בשבילכם, לתת לכם חווית הוסט טובה, מהימנה ואיכותית.
לסיכום
קל היום ליפול ברשת של חברה אשר מזניחה את שרתיה בשל כסף רב המושקע בשיווק, אך החדשות הטובות הן, שיש היום מספר מצומצם מאוד של חברות אחסון אתרים אשר באות לתת שירות במחיר עלות-תועלת, נותנות את הגיבויים וההגנות הנדרשות למאחסן ודואגות לכך שהעסק שלהם ימשיך לצמוח שנים קדימה.