האם המיקום הגיאוגרפי משפיע על זמן הטעינה?

האם המיקום הגיאוגרפי משפיע על זמן הטעינה?

שלום לכם מפתחי אתרים, מתכנתי מערכות ואפליקציות, עסקים קטנים וגדולים ואנשים ברחבי האינטרנט. האם צריך שרתים בישראל לקבלת אחסון אתרים טוב? שאלה מעניינת בהחלט ואיך שלא “הנשאלת ביותר”. רבים פונים אלי בשאלה זו ומקבלים את אותה התשובה המפורטת אשר אציג לכם כאן בפוסט זה.

מהו אחסון אתרים ולמה החיפוש אחרי אחד טוב כל כך מעיק?

אחסון אתרים בהסבר מהיר ופשוט, הוא שרת אשר מריץ פלטפורמה מסוימת המסוגלת לקחת את קבצי האתר שלכם ולתרגם אותם באופן ויזואלי לכל דפדפן אצל כל משתמש קצה. כיום בונים אתרים בהרבה דרכים שונות כגון:

RAW

תכנות וקידוד אתר ידנית ע”י השפות HTML, CSS, Javascript, PHP וכו’. פיתוח אשר כמעט כולו Custom.

CMS PLATFORM

פיתוח המבוסס על מערכת לניהול תוכן מוכנה כגון: WordPress, Magento, Drupal וכו’.

DRAG & DROP

פיתוח קליל אשר יכול להתבצע ע”י הזזת אובייקטים ובנייה ויזואלית של אתר לדוג’: Wix.

אז למה זה כל כך מעיק למצוא חברת אחסון אתרים טובה?

התשובה לשאלה זו היא פשוטה מאוד – כי אין כיום הרבה חברות אחסון אשר מספקות לכם אחסון טוב. כמה קשה כיום לתת באמת שירות לקוחות אמיתי? זמינות שרתים של 100%? גיבויים עד 30 יום? שטח אחסון ותעבורה ללא הגבלה? לא קשה, ולצורך העניין גם מאוד זול – ולמרות זאת, אנחנו עדיין עדים למקרים רבים בהם אנו משלמים כסף רב בעבור חבילת אחסון בסיסית ומגולחת ממשאבים ומקבלים ביצועים נוראיים, נפילות חוזרות, גיבויים לא מוצלחים ושירות שלא מוכן לעזור לנו – למרות שהובטח אחרת, למרות שהשרתים הם בישראל והכל צריך לעבוד מהר יותר.

איך מבינים שחברת האחסון שלנו טובה?

למרות האמונה הרווחת בקרב הרבה מאוד מפתחים בארץ, הוכח לא מעט כי אין צורך לרכוש אחסון אתרים דווקא מחברה אשר שרתיה יושבים בארץ.

עד היום רבים מאמינים שבמידה והשרת נמצא בחו”ל, אז זמן התגובה שלו יהיה גבוה וכתוצאה מכך האתר יטען לאט למשתמשיו. ולמה חושבים כך? מכיוון שבבדיקה מהירה בעזרת הפקודה Ping ניתן לראות כי הזמן תגובה של שרת באירופה הוא פחות או יותר 30-60 מיל’ שניות, לעומת שרת בארץ שהוא בין 10-30 מיל’ שניות.

לשמחתנו, הטכנולוגיה התקדמה מאוד וכך גם האמונה הרווחת יצאה לה לפנסיה – כיום, סטטיסטית אתרים ישראלים היושבים על שרתים באירופה – נטענים מהר יותר מאתרים היושבים על שרתים בארץ. למה? כי בהמון מקרים המפרט, חוזק השרת וההקצאות אותם תקבלו בארץ פחותים בהרבה מההקצאות והמפרט אותו תקבלו בחו”ל באותו מחיר.
אם כך, תקבלו זמן תגובה מהיר יחסית משרת הממוקם בארץ אך התגובה עצמה ועיבוד  הבקשה תעשה לרוב בקצב עבודה די זוחל.

איך מספקים אחסון אתרים טוב גם משרתים בחו”ל?

כפי שמצוין לעיל, שרת אחסון אתרים בחו”ל יכול לתת לכם הרבה יותר משרתים בארץ, אפרט לכם כמה פעולות אשר חברת אחסון יכולה לנקוט בהן על מנת לספק לכם שרתים ברמה גובהה במיוחד:

לחבר את הרשת ל-CDN

רשת CDN מאפשרת להעביר נתונים במהירות מקסימלית לכל מקום בעולם במהירות של 10-15 מיל’ שניות מהיותה מערכת חכמה השומרת קבצים ע”פ מיקום גיאוגרפי.

מעבר הפלטפורמה ל-Nginx + Apache

המנוע nginx הוא מנוע מהיר מאוד אשר בכוחו לספק לחברת האחסון את היכולת להגדיר כללים חכמים לקריאה, כתיבה ושמירה של קבצים מכל סוג. חברת אחסון טובה, תגדיר כללים גלובאלים לכל השרת וכללים אישיים לכל לקוח – דבר הלוקה אצל רוב חברות האחסון אשר פגשנו עד כה.

התממשקות עם Cloudflare

התממשקות חכמה עם קלאודפלייר אשר ביכולתו לספק לנו Cache ברשת צריכה להינתן באופן אוטומטי לכל לקוח מתוך הפאנל ניהול. דבר זה נותן ללקוח אופציה לקבל הגנה מפני התקפות DDOS ברשת וכמובן לתת אופציה ל-Cache אשר עוזר בטעינת האתר – לוקה מאוד בהרבה חברות אחסון בארץ.

מי שמבטיח מהירות טעינה וחומרה מהירה צריך לעמוד מאחורי המילים!

רכשתם אחסון, העלאתם את הקבצים (או שהעבירו בשבילכם) והופ! האתר עובד לאט. נפלתם על חברת אחסון שלא משקיעה בשרתיה. כיום הסטנדרט הוא להעביר אתר בחינם, לבצע אופטימיזציות בצד השרת במיוחד לאתר שלכם, לבצע שיפורים בקוד ולקבל מהירות טעינה של 2 שניות.

לסיכום

ישנן כל כך הרבה חברות אחסון היום בארץ, השולטות בשוק וגורמות ללקוח הישראלי לחשוב שהוא צריך לשלם הרבה כדי לקבל אחסון טוב. בסופו של דבר רבים נופלים ומשלמים כסף רב ומקבלים 0 שירות ו-0 שרתים – ותוהים לעצמם, על מה שילמתי?

צריך לבצע שינוי גדול מאוד בתחום האחסון אתרים בארץ – אנו מקדמים פעולה זו ונותנים את השירות הכי טוב שהלקוח יכול לקבל בעבור המחיר הכי זול שהלקוח יכול לשלם (6 ש”ח בחודש). קחו, תתנסו וראו בעצמכם, איך אנחנו הופכים את חווית האחסון שלכם למושלמת בכל מובן, וכמובן – המהירה והזולה ביותר.