Plesk VS Cpanel, מה באמת עדיף?

Plesk VS Cpanel, מה באמת עדיף?

הרבה מתכנתים בארץ משתמשים בכברירת מחדל בפאנל ניהול של Cpanel.
מדוע? Cpanel הנו פאנל ניהול הקיים בשוק מזה זמן רב, הפאנל פשוט ונוח למדי בעיקר לאלו אשר התנסו בו והשתמשו בו בעבר וכבר יודעים על מה צריכים להיזהר בעת השימוש.
Cpanel ידוע בעיקר בקרב מתכנתים בארץ ישראל אך אינו נפוץ כל כך שוק האמריקני והאירופי שם נפוץ יותר השימוש ב-Plesk .
בשנים האחרונות התפתחה תאוצה ואהדה ענקית לפאנל הניהול Plesk אשר יצרה חברת Parallels עבור חברות אחסון אתרים.
הפאנל בא לתקן המון מגרעות קשות שידועות ב-Cpanel ומקשות על המתכנת לבצע פעולות פשוטות.

 

אילו מגרעות יש בדיוק ב-Cpanel לעומת Plesk?

לצורך עניין נציין לפניכם מספר בעיות קשות מאוד הידועות ב-Cpanel. אתם מוזמנים לבדוק זאת בעצמכם (:

• לכל פעולה יש כפתור נפרד – מה זה אומר?

אם תרצו פתוח תיבת דואר יש לכך כפתור, אם תרצו לפתוח תיבת דואר אשר רק מעבירה ומשמשת כ”Forwarder” לתיבה אחרת – יש לכך כפתור נוסף, אם תרצה לייצר רשימת תפוצה ששולחת למספר תיבות דואר – עוד כפתור וכן הלאה…

לבסוף: Cpanel – פאנל מפוצץ כפתורים לכל פעולה אשר מקשה על חווית המשתמש ואינו ידידותי למשתמש כלל. המשתמש הולך לאיבוד בין כל כפתורי הפאנל ומתחיל לחפש את עצמו בעבור כל פעולה.
כפתורי הפאנל מכסים את כל המסך כולו ודעתנו, זאת טיפשות גמורה… ממשק משתמש לקוי בצורה מחרידה.

• אין שחזור מגיבוי קבצים מלא

עוד בעיה, מטופשת להחריד – היא שאין גיבוי משחזור מלא של קבצים ודטאבייס. ממש כך.
ניתן להיכנס לאשף הגיבוי – לגבות גיבוי מלא, אך בעת שתנסו לשחזר את הגיבוי המלא הפאנל פשוט לא מאפשר זאת.?! נשמע לכם הזוי? גם לנו.
ובכן, אין אופציה לגבות גיבוי מלא ולשחזר שחזור מלא לעתים רבות נתקלים בסיטואציה בה מבצעים גיבוי מלא, עורכים שינוים משמעותיים באתר ולפתע משהו מתקלקל ודורש שחזור.
ופתאום הפאנל “סוגר עליכם”. לטענת הפאנל צריך לגבות את הדטאבייס בנפרד ואת הקבצים בנפרד ולערוך שחזור לכל אחד מן הגיבויים בנפרד. לכן מי שעשה “גיבוי מלא” ורצה לשחזר נדפק.

אז למה טוב “הגיבוי המלא”? לא ליותר מידי דברים… הגיבוי המלא ניתן ל”פירוק” ולהעברה בצורה ידנית (ממש לא נוח) ולבסוף אפשר לייצא ממנו את האתר וקבציו הישר לשרת, שיבוש הליכי עבודה של ממש, כך לא ניראת עבודה בחברת אחסון אתרים מקצועית.

• אין מערך גיבויים אוטומטי – אין. פשוט אין.

בשביל לערוך גיבויים אוטומטיים ולהסיר אבן מלבכם, תדרשו להיכנס לתוסף הנקרא softaculous, תוסף זה מאפשר לבצע אשף גיבוי אוטומטי לפי הגדרות המאחסן ולשחזר בעת הצורך. לדעתנו, כאשר מדובר בתוסף חיצוני התומך ב-Cpanel זה די לנו בכדי לומר שה-Cpanel עצמו בעל מגרעות רבות.

• אין התקנות אוטומטיות של פלטפורמות

לצורך כך עוד פעם תדרשו לגשת לsoftaculous אשר לרוב תמצאו בו גרסאות מיושנות מאוד של אותן פלטפורמות זאת מכיוון שחברות האחסון לא טורחות לשדרג את גרסאות הsoftaculous הקיימות עליהן.
כתוצאה מכך – ניתן לומר שאין באמת התקנות אוטומטיות, הן עוד פעם נתמכות בתוסף חיצוני ל-Cpanel והן לא מעודכנות ב-99% מהמקרים. פשוט נהדר!

לסיכום:

ל-Cpanel ישנן כל כך הרבה מגרעות, אלו המצוינות כאן הן קמצוץ קטן שבגללו המתכנתים מעדיפים לעבוד עם Plesk ולמנוע את כל כאבי הראש מעצמם. כיום 70% מהאחסונים באירופה ובאמריקה משתמשים בפאנל של Plesk והמגמה הולכת וגדלה.

אנו תומכים בשימוש בפלסק ומאפשרים התנסות בחינם באתרנו: www.vangus.co.il