ברכישת חבילת אחסון וורדפרס או ב-בקשת התנסות המערכת חושפת אותכם לאפשרויות אינסופיות של התממשקות.
שלום לכם, היום נלמד כיצד ניתן להאיץ את הוורדפרס שלכם בעזרת מס' שלבים, הגדרות שרת וכלים נורא נחמדים העומדים לרשותינו.
הקדמה
לפני שנתחיל בקטגוריה זו, נורא חשוב לדעת כי במידה והשרת עליו אנו מאוחסנים אינו מוגדר כשורה עבור אתרי וורדפרס, סביר להניח שהאתר לא יעבוד כפי שאנו מצפים שהוא יעבוד – למרות כל האופטימיזיות אשר ביצענו.
רוב חברות האחסון כיום מציינות שחבילות האחסון שלהן מתאימות גם לאתרי וורדפרס, זה פרט אשר נורא חשוב שלא ליפול בו, מכיוון שהתאמת שרת לאחסון אתרי PHP בסיסיים ואתרי וורדפרס היא שונה לחלוטין.
התאמת שרת אחד לשתי הקטגוריות (אחסון PHP פשוט ו- אתרי וורדפרס) גורעת בחלקה משתי הקטגוריות ומספקת ללקוח מוצר פגום בחלקו. כמובן שלא נרצה זאת נכון?
ולכן בחרו בקפידה את חברת האחסון שלכם. בכל זאת, העסק שלכם הוא הפרנסה שלכם. מגיע לכם את הכי טוב.
טכנולוגיות אשר חובה שיהיו מוגדרות על השרת
ישנם מרכיבים שונים התורמים לביצועי האתר שלכם עוד לפני בכלל שהגעתם לשלב של האופטימיזציה. מרכיבים אלה הינם חובה בכל שרת המיועד לאחסן את אתר הוורדפרס שלכם:
1. NGINX + Apache (NGINX Cache)
יכול להיות ששמעתם בעברכם על Apache החבר הישן של כולנו. ובכן, חבר חבר, אך מדובר בחבר נורא איטי בהשוואה לביצועים שאנחנו מצפים מהשרתים שלנו. Apache הוא מנוע אינטרנטי אשר מאפשר לכם להריץ אתרי אינטרנט ולהפיץ אותם ברשת. לעומתו, עומד לו מנגד המנוע החדשני Nginx אשר כל תפקידו הוא לקחת את מה שה-Apache נכשל בו ולעשות אותו יעיל פי כמה עשרות אלפים. נכון מאוד, יעיל עד כדי כך.
רוב החברות הרציניות אינן משתמשות ב-Apache יותר ובצדק, בהשוואת ביצועים אשר ביצענו בין Apache ל- Nginx, התגלה כי תחת סביבה מבוקרת ומוגדרת בצורה זהה, שרת Apache יכל לשרת כ-11 אלף נכנסים לאתר שלכם. לעומתו ה-Nginx הצליח להגיע עד 963 אלף נכנסים ללא קריסה.
כמובן שלא הופתענו. התוצאות מראות בבירור כי NGINX בנוי בצורה הרבה יותר יעילה. NGINX אשר מוגדר נכון (נכון עד קצה חוט השערה), יספק לאתר שלכם סביבה יציבה עד לרמה שקשה לתאר במילים.
יכול להיות ששמעתם על המנוע Lightspeed, ובכן גם אותו בדקנו תחת סביבה מבוקרת וכמובן עם ההגדרות הכי טובות. גילינו כי עם Lightspeed, למרות העבודה היעילה שלו (עד 334 אלף כניסות), היציבות הייתה נוראית. הרבה מאוד נפילות והרבה מאוד כניסות אשר קיבלו שגיאה בניסיון טעינת האתר הניסיוני שלנו.
כמובן ש-NGINX היא הבחירה של כולנו, בין אם אנו לקוחות שמחפשים אחסון אתרים מהיר, יעיל ויציב או בין אם אנו חברת אחסון אשר צריכה לבחור בין המנועים הוובים.
אך לצערינו הרב, NGINX לבדו לא הספיק לנו. הרי גם ל-Apache יש הרבה מאוד פלוסים, לא רצינו לאבד את היתרונות של Apache. אחד היתרונות הבולטים של Apache הוא התמיכה בקובץ .htaccess אשר נותן לכם את האפשרות להריץ כל פלאגין שיש למפתחי וורדפרס להציע. ולכן הגדרנו חברותה בין Apache ל- NGINX. כעת Apache יטפל לכם בכל הגדרות הפלאגינים, ו- NGINX ישרת את כל הלקוחות הנכנסים. מדהים! זה בדיוק מה שאנחנו צריכים.
על מנת לתת פוש TURBO לאתר שלכם ולאפשר לו לעמוד ביותר לחץ, ניתן להפעיל את המודול NGINX Cache אשר יבצע שמירת מטמון של כל קבצי האתר שלכם (תמונות, CSS, JS וכו') וינגיש אותם עוד יותר מהר ללקוחות שלכם.
כיצד מממשים?
א. לחצו בפאנל הניהול שלכם תחת הדומיין המבוקש על WordPress.
ב. הפעילו את שמירה במטמון (nginx) תחת האתר המבוקש.
2. HTTP/2
לא נרחיב פה יותר מדי, אך נסביר את הסיבה למה ההתאמה של השרת ל- HTTP/2 היא יותר מחובה.
בעבר כאשר היינו מתקינים תעודת אבטחה (SSL) באתר שלנו, היינו מזהים כי האתר היה מאיט את זמן הטעינה שלו בלפחות שנייה אחת. זוהי עוד שנייה שהלקוחות שלכם מחכים לאתר שלכם, כמה שזה מסוכן. תחשבו כמה מהם עזבו עוד לפני שהאתר שלכם נטען. למרבה הצער, הסטנדרט היום הוא תעודת אבטחה לכל אתר, הדבר נקבע כחובה ע"י גוגל והולך להיות מיושם בחודשים הקרובים (סימון אתרים לא מאובטחים!).
ובכן, המציאו את HTTP/2 אשר מאיץ את טעינת האתר שלכם גם אם מותקנת עליו תעודת אבטחה (SSL). חובה עליכם לבדוק כי החברה מותאמת לעבוד עם HTTP/2 אחרת המוצר שתקבלו יהיה פגום מתכליתו. רבות מחברות האחסון אשר
משקרות כי הן עובדות עם HTTP/2 ולצערינו הרב לקוחות רבים נופלים בתרמית.
כיצד מממשים?
בחברת וואנגוס פרוטוקול HTTP/2 הוא חובה כברירת מחדל.
בחברות אחרות, תדרשו לקבל הוכחה לכך שהפרוטוקול מופעל ועובד. זה שווה את הזמן שלכם.
3. Redis
כשהרבה לקוחות טוענים את האתר שלכם, השרת מבצע את אותן הפעולות – גישה למסד נתונים, חיפוש נתונים, שליפת נתונים, הבאת נתונים לידי תצוגה למסך. חבל שעבור כל לקוח, השרת יבצע את אותה הפעולה אלפי פעמים.
בקצב הזה, האתר שלכם יאיט ולא יוכל לספק שירות עבור כל הלקוחות שלכם.
איך תרגישו אם תצטרכו כל פעם להכנס לאנשי קשר בנייד שלכם כדי למצוא את האיש קשר הרצוי? לא עדיף להדביק פתק קטן ממש אל מול העיינים שלכם? ובכן, כך עובדת הטכנולוגיה הזאת. Redis בונה Cache ברמת מסד הנתונים.
כאשר הלקוח הראשון טוען את האתר, השרת בונה לעצמו מדבקה קטנה עם ההפניה של הדף אליו הלקוח נכנס. כאשר יכנסו עוד 1000 אחריו, השרת לא יצטרך לגשת למסד נתונים ולחפש כל פעם מחדש, יש לו פתק, הוא כבר יודע לאן לגשת.
כיצד מממשים?
על מנת לחבר את הוורדפרס שלכם לשירות שרת ה- Redis, קודם כל חשוב שחברת האחסון שלכם תתמוך ב- Redis.
במידה וחברת האחסון תומכת, כל מה שתצטרכו לעשות:
א. כנסו אל קובץ ה-wp-config שלכם ותוסיפו את שתי השורות הבאות (שנו את השורות ע"פ כתובת האתר שלכם והסיסמא לשרת ה- Redis אשר תקבלו מחברת האחסון):
define( 'WP_CACHE_KEY_SALT', 'yoursite.co.il' );
define( 'WP_REDIS_PASSWORD', 'password_2_enter_redis' );
ב. התקינו את התוסף Redis Object Cache בוורדפרס שלכם והפעילו אותו.
ג. כנסו ל-תוספים ותחת התוסף Redis Object Cache לחצו על ה- Settings.
ד. לחצו על Enable Object Cache על מנת לחבר את האתר שלכם לשרת ה-Redis.
4. הפעלת OPCache
החל מגירסא 5.5 של PHP, פיתחו את OPCache, תפקידו לקחת כל פקודת PHP ולשמור אותה בזיכרון. כאשר צופה נכנס לאתר שלכם, השרת מריץ את כל פקודות ה-PHP הדרושות לו לפתיחת האתר. במידה וצופה עושה ריפרש או שנכנס צופה אחר, פעולת ההרצה של הפקודות PHP חוזרת על עצמה כל פעם מחדש. OPCache שומר פקודות אלה בזיכרון מטמון וכתוצאה מכך, השרת עובד בצורה יעילה ומהירה עד פי כמה וכמה.
כיצד ממשים?
א. כנסו לפאנל הניהול שלנו ומשם ל- הגדרות PHP
ב. הפעילו את OPCache ע"י בחירה ב- ON ואישור
5. שידרוג ל-PHP7.2.4
שידרוג גירסאת PHP הוא בין המרכיבים הכי משמעותיים להאצת האתר שלכם. ביצענו בדיקת מהירות עיבוד על מס' גירסאות PHP, ביניהם PHP7.2.4, 5.6 .5.4. לא הופתענו לגלות כי גירסא 7.2.4 הייתה מהירה יותר מקודמיה פי 2.5.
מה שאומר בפועל הוא שמהירות הטעינה של האתר שלכם תוגבר עד פי 2.5. בהחלט שווה לעשות סוויץ' לגירסא החדשה.
הבעיה הקטנה שנוצרת כתוצאה מהמעבר היא שלא כל התוספים שלנו בוורדפרס תומכים ב-PHP7, לשמחתינו רוב התוספים עודכנו כבר מזמן לתמיכה בו ומומלץ עד מאוד לבצע שכפול לאתר ל-סביבת פיתוח (כיצד יוצרים סביבת פיתוח?) ולעשות בדיקה שהאתר עולה ועובד גם בגירסא החדשה.
כיצד ממשים?
א. הכנסו לפאנל הניהול שלנו ולחצו על הגדרות PHP
ב. בחרו בגירסא 7.2.4 ולחצו על אישור.
ג. כעת נקו את הזיכרון מטמון בפדפן ובצעו טעינה לאתר. בידקו שכל המרכיבים עובדים. במידה וישנן בעיות עם אחד התוספים, תגשו לאתר של הפלאגין ובדקו אם ישנה תמיכה ב-PHP7, במידה ויש – גבו את האתר (כיצד מגבים את האתר?) ועדכנו אותו.
6. התקנת WP-Rocket
WP-Rocket הוא תוסף פרימיום לוורדפרס אשר מספק לכם האצה בקנה מידה טוטאלי. עלות התוסף היא 40 דולר פר אתר.
WP-Rocket מבצע קאש הן לקבצים הסטטיים שלכם (תמונות, CSS, JS וכו') והן לקריאות חיצוניות כמו (IFrames, Google fonts וכו'). ניתן בנוסף לחבר את שירות ה-CDN הפרטי שלכם (MAXCDN, cloudflare) ל-WP-Rocket.
לרבות WP-Rocket מוגדר לא נכון וכתוצאה מכך האתר או נשבר או מאיט. ולכן בחברת וואנגוס צוות המומחים יעשה את העבודה עבורכם. התקנת התוסף והגדרתו בהתאמה לאתר שלכם.
עיקר ההגדרות אותן צריך לסמן:
א. HTML,CSS, JS MINIFY
ב. Enable for Google Fonts
ג. Remove Query Strings from objects
ד. Preload Automatic Sitemap
ה. Enable for Iframes
שימו לב, לא לכל אתר הגדרות אלו מתאימות, וייתכן כי האתר יראה שבור לאחר שתבצעו שמירה. שימו לב לעקוב אחר כל V שאתם מסמנים, ניתן לבטלו מאוחר יותר.
7. התקנת imagify
תמונות, תמונות ועוד תמונות. הצרה הכי גדולה של כל אתר. אתם באטרף של פיתוח האתר שלכם, והופ אתם מגלים שכמות התמונות וגודלן הגיע למצב לא הגיוני. הדף הראשי שלכם נטען ממש לאט למרות חוזק השרת.
יש לכך פיתרון, ישנו תוסף אשר כל תפקידו הוא להקטין ולכווץ את כל התמונות שלכם (גם בזמן העלאה של תמונות חדשות!). התוסף הוא חינמי אך מוגבל בגודל התמונות המקסימלי ובכמות התמונות שתוכלו לכווץ ביום.
ניתן לשלם על התוסף ולקבל גירסא ללא הגבלות.
חשוב מאוד להבין, מהירות האתר תלויה בגודל הדף אשר הצופה אמור לטעון. לרוב, גודלו של הדף מושפע מהתמונות שאתם שמים באתר. נכון, אתם רוצים את האיכות הכי טובה, תתפלאו אך ניתן לכווץ תמונות גם בלי לפגוע באיכות.
כיצד מממשים?
א. התקינו את התוסף
ב. הרשמו וקבלו ממנו API KEY בחינם ולאחר מכן עברו ל-SETTINGS. בתוך ההגדרות תוכלו לבחור את "חוזק" הכיווץ. נסו את Normal, בד"כ הוא שומר את כל איכות התמונה אך מגדיל אותה בגודלה.
ע"פ ההגדרות המוצגות בתמונה, התוסף ישמור לכם גיבוי של התמונות לפני הכיווץ ובנוסף יכווץ כל תמונה חדשה אשר תעלו.
ג. בתמונה זו ניתן להגדיר מס' דברים:
– גודל מקסימלי אליו תרצו להקטין את התמונות הגדולות שלכם (רקעים בעיקר).
– כיווץ ערכת הנושא שלכם: תוכלו לתת את התיקייה הראשית של ערכת הנושא שלכם והתוסף יכווץ לכם את כל התמונות שלכם תחתיה.
ד. אשרו את ההגדרות וקפצו למכווץ התמונות.
ה. כעת תוכלו להתחיל לכווץ את כל התמונות באתר שלכם בלחיצה על IMAGIF'EM ALL
8. התקנת a3 lazy load
אז מהו המושג lazy load? כשאנו מנסים לטעון אתר כלשהו, המסך שלנו לא מסוגל להציג לנו את כל האתר מכיוון שהוא מוגבל בגודל. לשם כך ניתן לגלול למטה על מנת לראות את המשך המידע \ תמונות \ כתבות. אז למה בעצם שנטען את כל האתר אם אנחנו לא רואים את כולו? למה שלא נטען את התמונות של האתר (אשר הן המשקל העיקרי שלו) רק כאשר המשתמש באמת גולל לכיוונן? אתם בהחלט צודקים, והיופי הוא שזה פרקטי מאוד.
גוגל מנצלים את גודל המסך שלכם על מנת להמעיט בכמות המידע המוצג לכם, וכך למעשה לגרום לגודל הדף לקטון. כאשר גודל הדף קטן יותר, זמן הטעינה קטן יותר. פשוטו כמשמעו.
כיצד מממשים?
א. התקינו את הפלאגין a3 lazy load והפעילו אותו
ב. נקו זיכרון מטמון והכנסו לאתר שלכם.
במידה וכל האתר עובד כהלכה ללא שבירות של אלמנטים כמו תמונות, טקסטים, סרטונים וכו', הכל מוכן לעבודה.
במידה וישנן בעיות, כנסו להגדרות התוסף ותבטלו את האופציה אשר נשברת לכם באתר.
זה הכל לעכשיו, אתם מוזמנים ליישם את כלל הטיפים במדריך ולהאיץ את הוורדפרס שלכם.
חברת וואנגוס שואפת למצויינות בתחום הוורדפרס. פנקו את הוורדפרס שלכם באחסון יציב ונוח אשר מממש את כלל הטכנולוגיות הטובות ביותר עבור האתר שלכם.